У Загребі оштрафували українських фанів за акцію під посольством Росії (фото)

09:44, 25.03.2017
У Загребі оштрафували українських фанів за акцію під посольством Росії (фото)

Українські фани робили селфі під час затримання поліцією Загреба.

Поліція Хорватії оштрафувала групу українських футбольних фанатів, які влаштували акцію проти анексії Криму під посольством Росії у Загребі в п’ятницю ввечері.

 

Хлопці не потрапили на матч «Україна-Хорватія», оскільки були затримані після того, як розгорнули прапори України із написами «Севастополь» і українського флоту під російською амбасадою.

 

Про це повідомив у Фейсбуці один з учасників протесту Максим Кицюк в ніч на суботу.

 

«Ми вільні. Вже їдемо з Хорватії додому. Заплатили групою штраф. А штрафи в Хорватії за фанатські витівки - від 500 до 2000€. Проте, ми весело провели близько 6 годин у першому відділенні Поліції Загреба. Врешті, кацапам воздасться. Слава Україні! Крим - Україна!», - написав пан Кицюк близько 02:00 ночі.

 

В одному з коментарів він пояснив, що поліцейські поставилися до них із симпатією і виписали мінімальний штраф у розмірі 550 євро. Тоді як до росіян місцеві правоохоронці і населення ставляться жорсткіше, "щоб були чемні". 

 

 

Перед цим фанати оприлюднили світлини своєї акції під російським посольством з іронічними коментарями.

 

 

Зокрема, вони радісно робили селфі в автозаку хорватської поліції (при цьому, жартували, що їх везуть на стадіон «Максимір») і у першому відділку поліції Загребу, звідки вони передавали вітання співвітчизникам. Поліція не перешкоджала їм у цьому і поводилися цивілізовано.

 

 

"Зараз буде экскурсіон по відділках Загреба. Крим - Україна!" – йдеться в одному з постів Кицюка після затримання. Російськомовні користувачі не приховували агресії в коментарях під стьобними постами українців. 

 

 

Нагадаємо, збірна України з футболу у п'ятницю, 24 березня, програла збірній Хорватії з рахунком 0:1 п'ятий поєдинок відбірного турніру чемпіонату світу-2018.

 

До Загребу приїхало чимало футбольних фанатів, щоб підтримати українську команду.