Гройсман закликає керівництво НАЗК піти у відставку через провал електронного декларування

13:11, 29.03.2017
Гройсман закликає керівництво НАЗК піти у відставку через провал електронного декларування

Володимир Гройсман вимагав від Наталії Корчак виконувати свою роботу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав членів Національного агентства з питань запобігання корупції подати у відставку під час засідання уряду в середу. Втім, голова НАЗК Наталія Корчак вступила у суперечку з прем’єром і окремими міністрами і відмовилася звільнятися.

 

Скандалу передумав виступ пані Корчак на засіданні Кабміну.

 

У своєму виступі голова НАЗК заявила про тиск на агенцію, похвалилася досягненнями і заявила, що вини агенції у тому, що не працює сайт агенції немає.

 

"Закиди «Народного фронту» про те, що неможна подати декларації, слід продовжити строк. Все було б добре, якби не було політичної складової. У мене враження, що цей реєстр є замовленим, він не повинен функціонувати. Як і не повинно функціонувати НАЗК як орган, який має реальні результати", - заявила пані Корчак.

 

На її думку, всі звинувачення на адресу агенції є безпідставними: "Давайте не будемо кидатися на публіку іміджевими фразами. Саме завдяки НАЗК вірили Україні. Ми підняли імідж України на високий рівень".

 

Після цього міністр МВС Арсен Аваков назвав заяви Корчак політиканством. А прем’єр Гройсман попросив її виконати свою роботу.

 

За словами прем'єра, НАЗК ставить "всіх людей перед загрозою отримати два роки тюрми, таких людей сотні тисяч".

 

Після цього Корчак вступила в суперечку із Гройсманом і заявила: «Шановні громадяни України, в такий момент ви маєте зрозуміти, як мені нелегко».

 

«Сідайте. Я вам раджу всім зібратися сьогодні, написати заяви і піти у відставку! Я хочу, щоб людина, яка отримує 100 тисяч на місяць, просто виконувала свою роботу», - заявив пан Гройсман.

 

І закликав членів НАЗК публічно визнати свої помилки та зробити повне перезавантаження.

 

Утім, в кулуарах Кабміну Наталія Корчак повідомила журналістам, що не збирається йти у відставку.

 

"А чому я маю йти у відставку? Це не проблема з грошима. Ці нерви не коштують цих грошей. Питання в іншому є просто небажання, щоб наш орган працював", - пояснила Корчак.

 І додала, що адміністрування сайту НАЗК не перебуває під контролем агентства, адже управвлінцем є держпідприємство "Українські спеціалізовані системи", яке підпорядковується Держспецзв'язку.

 

Нагадаємо, представники чотирьох громадських організацій звернулися до уряду з проханням про звільнення керівництва НАЗК через провал електронного декларування.

 

Адже сайт подачі електронних декларацій фактично не працює вже майже 5 днів.