Владислав Писаренко і Максим Наріжний підірвалися на фугасі на Світлодарській дузі (фото)

14:23, 29.03.2017
Владислав Писаренко і Максим Наріжний підірвалися на фугасі на Світлодарській дузі (фото)

Владислав Писаренко належав до футбольних ультрас "Шахтаря" і мріяв про прапор України над рідним Донецьком.

Бійці 1-ї штурмової роти 46-го окремого батальйону спецпризначення «Донбас-Україна» 54-ї бригади Владислав Писаренко і Максим Наріжний підірвалися на фугасі під час виконання бойового завдання в райні Світлодарської дуги, поблизу села Новолуганське Бахмутського району Донецької області 27 березня вдень.

 

Про ці втрати у вівторок повідомляв штаб АТО, але прізвища полеглих воїнів традиційно не оприлюднювали.

 

Згодом прізвища загиблих побратимів повідомила прес-служба батальйону «Донбас-Україна» у соцмережах. 

 

Обидва захисники України були товаришами-однолітками. Прожили лише 21 рік, при цьому, останні три роки воювали за рідну землю.  До демобілізації обом воїнам лишався один тиждень.

 

«Життя було попереду. Мрії, друзі, кохання. З перших днів на фронті-три роки. Запеклі бої. Контузії. Тиждень до демобілізації. Не судилося. Ворожа розтяжка. Два товариша, два побратима. Вони так і не повернулися з завдання», - зазначають у 46-му батальйоні спецпризначення.

 

 

Гранатометник Владислав Писаренко, позивний «Растішка», був уродженцем Донецька, який мріяв про звільнення рідного міста. Належав до спільноти ультрас ФК «Шахтар» (Донецьк).

 

Спільнота «Ультрас Шахтар» у соцмережах зазначає, що хлопець пішов на війну добровольцем, пройшовши відбір до добровольчого полку «Азов». Бійці «Азова» повідомляють, що на початку серпня 2016 року «Растішка» звільнився і пішов воювати контрактником до батальйону спецпризначення ЗСУ «Донбас-Україна».

 

Командир другої роти «Азова» друг Скрипаль пригадує «Растішку», як сором’язливого та тихого, але водночас - бойового хлопця, який завжди хотів змін, хотів воювати за свою землю і волів, щоб його рідний Донецьк якомога швидше повернувся під український прапор.

 

 

Санітар-стрілок Максим Наріжний був уродженцем міста Суми. Також захоплювався футболом, але був не фанатом, а гравцем: грав за сумські команди в молодіжних чемпіонатах України та турнірах Сумської області.

 

 

За даними Сумського військового комісаріату, хлопці підрвалися на розтяжці, коли  обстежували територію для подальшого розташування нової ПЗРК. Наріжний близько року воював добровольцем, а останні два роки вже як контрактник ЗСУ.

 

Нагадаємо, минулої неділі , бійці 72-ї окремої механізованої бригади: старший сержант Петро Козарук і солдати Сергій Мосійчук та Олексій Тимченко загинули внаслідок прямого влучання міни у бліндаж в районі промзони Авдіївки.