Віктор Шокін не зможе поновитися на посаді Генпрокурора

18:04, 20.04.2017

Вищий адміністративний суд залишив позов колишнього генпрокурора Віктора Шокіна до Президента і Верховної Ради щодо його поновлення на посаді без розгляду.

 

Таке рішення ухвалила колегія суддів на чолі з Валентином Морозовим під час попереднього слухання у четвер.

 

"В задоволенні позивача відмовити. Позов до президента України та Верховної Ради України залишити без розгляду", - зазначив суддя Морозов.

 

Судді обґрунтували таке рішення тим, що терміни подачі цього позову були прострочені, адже позов надійшов до суду не в місячний термін після звільнення Шокіна, як це передбачено законом.

 

Перед цим адвокат Шокіна Владислав Максимов заявив суду, що в його клієнта виникли сумніви щодо законнності його звільнення після заяв депутата-втікача Олександра Онищенка про підкуп народних депутатів. Тим більше, що кількох депутатів, чиї голоси були зараховані за дозвіл на звільнення Шокіна, нібито не було у залі.

 

Сам Шокін до суду не з’явився, доручивши брати участь у розгляді позову своїм адвокатам.

 

Нагадаємо, Віктор Шокін у своїй позовній заяві просив визнати незаконними та скасувати постанову Ради від 29.03.16 р. про надання згоди на його звільнення президентом з посади генпрокурора України і відновити його на посаді.