Загострення в зоні АТО: троє військових загинуло, бойовики гатять із Градів

07:28, 26.04.2017
Загострення в зоні АТО: троє військових загинуло, бойовики гатять із Градів

Бойовики вчергове застосували "Гради", українські військові виконують вимоги та відповідають лише зброєю дрібного калібру

У зоні бойових дій терористи знову почали використовувати системи реактивного вогню "Град", штаб АТО повідомляє про двох загиблихи та чотирьої поранених українських військових у вівторок, 25 квітня.

Прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook в ніч з вівторка на середу оголосив про те, що терористи почали приміняти важке озброєння по усій лінії розмежування.

"На різних напрямках зафіксовано застосування противником артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП та БТР, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

У той же час наголошується, що командування українських захисників надавало дозвіл на відкриття вогню у відповідь.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь", - чи не вперше із часу оголошення передвеликоднього перемир'я повідомили у прес-службі штабу АТО.

Варто відзначити, що СММ ОБСЄ 25 квітня відновило патрулювання у зоні бойових дій після того, як один із автомобілів місії підірвався на окупованій Луганщині, у результаті чого загинув спостерігач із США.