Застава за Насірова у розмірі 100 млн гривень має легальне походження

20:12, 26.04.2017

Спеціалізована антикорупційна прокуратура пересвідчилася у легальності походження грошей для застави у розмірі 100 мільйонів гривень, внесеної за відстороненого від посади голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

 

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків під час очікування засідання у справі Насірова у Солом’янському райсуді Києва у середу ввечері.

 

«Державна служба фінансового контролю перевірила походження грошей для застави, внесеної за відстороненого від посади голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, підозрюваного в зловживанні владою. Служба дійшла висновку, що джерела надходження цих коштів, частину з яких внесла дружина Насірова, частину – його тесть, – законні», - відповів на запитання Радіо Свобода прокурор Роман Симків.

 

На його думку, перевіряти чи були з цих коштів сплачені податки має Державна фіскальна служба.

 

За словами прокурора, САП проситиме суд продовжити ще на два місяці запобіжний захід Насірову.

 

Як заявив пан Симків, зокрема, це стосується: електронного браслету, який має носити Насіров, та його паспортів, які зараз зберігаються в Державній міграційній службі.

 

Прокурор також спрогнозував, що сьогоднішнє засідання суду може бути перенесене.

 

Водночас Насіров, який у березні вийшов із СІЗО під заставу в 100 мільйонів гривень, заявив, що наполягає на скасуванні запобіжного заходу. Він заявив, що вважає справу проти себе політичною і "зрежисованою".

 

За словами Насірова, він не збирається тікати з країни і має намір співпрацювати зі слідством.

 

Як повідомляла «УМ», також Насіров скаржиться, що під час обшуку у нього вдома детективи НАБУ вилучили останні гроші і тепер його дружині немає за що жити.

 

За його словами, хоча сума вилучених під час обшуку грошей і не дуже велика, але без них його дружина лишилася без засобів існування.

 

"Мене безпідставно посадили за ґрати, а у дружини забрали всі кошти. А як жити? Є сім'я, є діти, от як жити?" - запитує Роман Насіров.

 

Також він пожалівся, що детективи вилучили і не віддають його годинники.

 

Нагадаємо, 2 березня Насірова затримали за підозрою у зловживання владою і службовим становищем. 16 березня він вийшов з-під варти, тому що дружина і тесть внесли за нього 100 млн гривень застави.

 

Пізніше Апеляційний суд Києва у відповідь на скаргу адвокатів Насірова частково відмінив арешт, накладений на його майно, вилучене під час обшуку вдома.

 

Суд постановив повернути відстороненому голові ДФС внутрішній паспорт громадянина України, закордонний паспорт, дипломатичний паспорт та інші документи. У той же час суд відмовився задовольняти скаргу в частині зняття арешту з валюти, золота та кількох елітних годинників.