Військовий комісар Миколаївської області має бізнес в окупованому Криму

19:10, 17.05.2017
Військовий комісар Миколаївської області має бізнес в окупованому Криму

Олександр Іванов суміщав посаду військкома Миколаївщини та бізнес в окупованому Криму (Преступности.НЕТ)

У військового комісара Миколаївської області, полковника Олександра Іванова виявили діючий бізнес в Криму - він власник готелю на південному березі окупованого півострова.

Протягом 2016 року головний військком Миколаївщини їздив до окупованого Криму сім разів. Дозвіл на поїздки він отримував у Міністерства оборони.

Про діяльність Олександра Іванова повідомляє видання Преступности.НЕТ з посиланням на достовірні джерела у військовій прокуратурі Південного регіону.

Розслідування діяльності Іванова розпочалося після того, як стосовно нього оперативниками СБУ був складений протокол про корупцію – військком використовував в особистих цілях мобілізований у приватного підприємства автомобіль Toyota Avensis.

Під час однієї із поїздок дружини Іванова до Криму українські прикордонники на КПП "Чонгар" виявили у неї крім паспорта громадянки України паспорт громадянки Російської Федерації.

Син Олександра Іванова перебуває на військовому обліку як в Україні, так і в Росії.

Олександр Іванов звільнився зі служби у військомматі за власним бажанням, його обов'язки виконує заступник начальника обласного військкому, полковник Віктор Мамчур.

У коментарі Преступности.НЕТ ще один заступник обласного військкома Олександр Жолудь підтвердив, що Олександр Іванов звільнився.

При цьому на запитання щодо того, чи знав він про наявність у свого екс-начальника бізнесу в Криму, відповів негативно. "Ні, не знав. Я за командиром не стежу", – зазначив Жолудь.