Екс-секретар із нацбезпеки США звинувачує Путіна в організації кібератак під час виборів

10:55, 22.06.2017

Колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки США Джей Джонсон під час слухань у Комітеті з розвідки Палати представників назвав Володимира Путіна замовником масштабних кібератак на під час виборчої кампанії у 2016 році.

Про це інформує УНІАН з посиланням на CNN.

"В 2016 році російський уряд, за вказівкою самого Володимира Путіна, організував кібератаки у нашій країні з метою вплинути на наші вибори - просто і ясно. Тепер ключове питання для президента і Конгресу: "Що ми збираємося зробити для захисту американського народу і демократії від такого роду речей у майбутньому?", - заявив Джонсон.

Скоординованій російській хакерській атаці приділили мінімум уваги при розслідуванні конгресу про російське втручання у вибори.

Президент Дональд Трамп і його прихильники регулярно заявляють, що російські хакери ніколи не міняли результати голосування – про що в своїх свідченнях регулярно заявляли співробітники розвідки Обами і Трампа.

Як повідомляла "УМ", російські хакери атакували виборчі системи у 21 штаті.

Про це Конгресу США повідомила виконуюча обов'язки заступника міністра з питань кібербезпеки Департаменту національної безпеки Дженет Менфра.

На засіданні комітету Сенату США з розвідки вона повторила твердження про відсутність доказів впливу атак на результати голосування.

Раніше чиновники Департаменту внутрішньої безпеки повідомляли про проведення розслідування щодо втручання хакерів у виборчі системи близько 20 штатів. Зазначалося, що хакери діяли в інтересах російського уряду.

У той же час ЗМІ повідомляли, що кількість штатів, виборчі системи яких піддалися атакам, може бути значно більше.