Хрещатиком маршируватимуть вояки НАТО на День Незалежності

16:43, 30.06.2017
Хрещатиком маршируватимуть вояки НАТО на День Незалежності

Степан Полторак під час спілкування з журналістами у Брюсселі. (Фото Міноборони України)

Вояки з дружніх країн-членів НАТО запрошені взяти участь у параді військ, який відбудеться на вулиці Хрещатик в Києві з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня.

 

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак під час спілкування з журналістами в Брюсселі у п’ятницю.

 

"Зараз Збройні сили України активно готуються до параду. Окрім урочистого проходження військ, ми плануємо підготувати виставку найсучаснішої зброї, розробленої впродовж останніх трьох років. Під час робочої поїздки до штаб-квартири НАТО та двосторонніх переговорів з іноземними колегами я запросив їх в Україну на День Незалежності", - розповів пан Полторак.

 

За його словами, йдеться про представників країн, «з якими співпрацюємо для того, щоб вони також разом з нашими військовими взяли участь у військовому параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України».

 

Наразі заплановано, що іноземні військові підрозділи братимуть участь у параді у складі самостійних парадних розрахунків.

 

"Якщо говорити про литовсько-польсько-українську бригаду (ЛитПолУкрбриг – Ред.), то вона йтиме окремим підрозділом, інші підрозділи планують брати участь самостійно. Це будуть нововведення, які мають цікавити українців, та серйозно підняти моральний дух наших військових", - переконаний міністр оборони.