Залягти на дно під Луганськом: найманці з Непалу масово дезертирують з армії рф

14:17, 01.05.2024
Залягти на дно під Луганськом: найманці з Непалу масово дезертирують з армії рф

Найманці з Непалу масово дезертирують з армії росії (Фото: Телеграм ГУР)

Стало відомо про масове дезертирство найманців з Непалу, закріплених за мотострілецькою військовою частиною 29328 Збройних сил росії.

 

Як інформує УМ, про це 1 травня повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Телеграм.

 

ГУР опублікував анкетні дані деяких найманців, рапорти їхніх командирів та поіменний список із 46 бійців. За наявною інформацією розвідки, непальці тікають через великі втрати у «мʼясних штурмах», жорстоке ставлення з боку командирів, включно зі стратами за відмову від виконання наказів, а також через невиплату обіцяних грошей.

 

«Групи російських загарбників проводять активні пошуки втікачів по окупованих українських населених пунктах, зокрема на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч 29328, але, як правило, результатів цей процес не дає», — сказано у повідомленні.

 

Розвідка заявляє, що командири у рапортах і доповідях «нагору» пояснюють дезертирство непальців відбуттям до рідної країни через «землетрус». Тобто брешуть керівництву. Самі ж непальці вдома ризикують опинитися на лаві підсудних за участь у бойових діях проти України.

 

Раніше були встановлені факти вербування до російської армії громадян Непалу, Індії, Сирії, Сербії та Сомалі. Також рф вербувала до своєї армії нелегальних мігрантів з фінського кордону, які намагалися потрапити до ЄС через росію. Щодо громадян Непалу та Індії, то частина з них уже полоні або загинула.

 

Як повідомляла УМ, Міжнародний скандал: Непал вимагає від рф припинити вербування його громадян на війну з Україною.