Під Попасною окупанти самовпевнено ходять перед позиціями ЗСУ в повний зріст

11:08, 18.07.2017

Російські окупанти нехтують так званим "хлібним перемир'ям" і регулярно обстрілюють позиції українських захисників на луганському напрямку поблизу Попасної.

 

При цьому, ворог демонстративно не криється, знаючи, що захисники України не порушуватимуть перемир’я першими.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО із посиланням на оперативно-тактичне угрупування "Луганськ" у вівторок.

 

"Попередні підрозділи, які стояли на ворожих позиціях, поводилися дуже агресивно. Вели вогонь і вдень, і вночі. Застосовували зброю як 82-го та 120-го калібру, так і 152-го. А ось ті підрозділи, що зайшли зараз, більш-менш спокійні. Але ведуть себе, як господарі: нічого не бояться, вільно перемовляються, на позиціях ходять у повен зріст. Знають, що ми дотримуємося перемир'я і не будемо стріляти", - розповів військовослужбовець Володимир.

 

Українські захисники повідомляють, що з боку окупованих територій постійно чути звуки техніки -  там бойовики проводять будівельні роботи та окопуються.

 

"Щойно починає темніти, йде перевірка наших позицій одиночними пострілами. Потім - кілька годинна нещадна прицільна стрільба", - наголошують військові.

 

Також захисники України зазначають, що часто чують, як бойовики ведуть обстріли власних позицій.

 

"Ми тут не перший день. Багато хто воює ще з 2014 року. І нам не треба пояснювати, що відповідати на безглузді провокації ворога не потрібно. Часто чуємо, що йде обстріл. Але не по нас. По їхніх позиціях. Придивилися - дійсно, луплять по своїх. Що там у них коїться - не знаємо. Але часто трапляється, коли починають відкривати вогонь у наш бік, а снаряди зриваються біля їхніх окопів", - розповів цьогорічний випускник військового вишу Юрій.

 

В оперативно-тактичному угрупуванні "Луганськ" наголосили, що тим часом українські військові теж укріплюються і готові до будь-яких провокацій з боку противника.

 

Зазначимо, що минулого понеділка у зоні АТО ворог 17 разів порушував перемир'я. Внаслідок обстрілів один український військовий отримав поранення, ще один травмований.