На Одещині захопили і погрожують підпалити будівлю суду

18:08, 21.07.2017

Активісти громадської організації "Україна - це ми" заблокували роботу районного суду в селищі Ширяєве Одеської області. Двері суду заблокували гумовими покришками, які погрожують підпалити.

 

Про це повідомляє прес-центр судової влади у Facebook  у п'ятницю.

 

Зокрема, активісти прийшли на одне з засідань суду, але головуючий суддя побачив у одного із них підозрілий предмет і зупинив роботу. Після цього зачинився у кабінеті.

 

В повідомленні суду вказується, що активістами керував Голодок В.В.

 

"Станом на 14:45 до суду занесли гумові покришки до дверей судді та до вхідних дверей", - йдеться у повідомленні.

 

Також група людей вибила вікна та двері будівлі суду, заблокували входи шинами та погрожують їх підпалити

 

"До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення голови Ширяївського районного суду Одеської області Палія С.А. про захоплення будівлі суду. Дані внесені до Реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, розпочато перевірку", - повідомили у прес-центрі, вказавши, що це вже не перший раз, коли сторонні люди зривають роботу суду.

 

Наголошується, що «дії осіб підпадають під ознаки ряду злочинів, передбачиних Кримінальним кодексом України».

 

Наразі на місце прибула поліція.

 

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко заявила, що «ратуючи за справедливе покарання для підсудних, громадські активісти та вільні слухачі самі часто вдаються до протиправних дій». І додає, що «фактично відбулося захоплення будівлі  Ширяєвського районного суду, а судді та працівники апарату стали заручниками».

 

На її думку, подібні ситуації будуть виникати допоки не запрацює ефективний механізм охорони судів, суддів та членів їх сімей, учасників судового процесу та відвідувачів судової установи.