У Мар’їнці поранено під час обстрілу жінок і дітей

09:20, 22.07.2017
У Мар’їнці поранено під час обстрілу жінок і дітей

Окупанти знову обстріляли мирні квартали Мар'їнки. (Фото штабу АТО)

Російські окупанти обстріляли житлові квартали міста Мар’їнка внаслідок чого поранення отримали четверо мирних мешканців: двоє дітей трьох та дев’яти років і двоє жінок.

 

Обстріл стався у п’ятницю пізно ввечері, близько 21:00.

 

Про це повідомляє українська сторна Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК) у суботу.

 

«21 липня близько 21.00 під час обстрілу з боку НЗФ ОРДО позицій сил АТО в районі Мар'їнки, під вогонь знову потрапили житлові квартали населеного пункту, - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, внаслідок обстрілу житлових будинків по вулиці Молодіжній та героїв Чорнобиля, було поранено чотирьох місцевих мешканців, з яких двоє дітей.

 

Бойовики застосували автоматичні гранатомети, крупнокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

Як уточнює МВС, в один з приватних будинків по вулиці Молодіжній близько 21:40 влучив артилерійський снаряд.

 

Дівчинка трьох років отримала осколкове поранення живота, дев’ятирічний хлопчик – осколкове поранення спини, правої гомілки та плеча, 19-річна жінка – осколкове поранення лівого передпліччя та лівого стегна.

 

Ще одна жінка 1963-го року народження отримала осколкове поранення лівого стегна.

 

Усі постраждалі доставлені до Курахівської районної лікарні. Їхній стан лікарі характеризують, як задовільний.

 

Водночас перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час прес-конференції в окупованому Донецьку повідомив, що 

кількість жертв серед цивільного населення на Донбасі в цьому році збільшилася на 50% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

 

"За період цього року по сьогоднішній день нами було зафіксовано і підтверджено понад 320 випадків жертв серед мирного населення. У порівнянні з таким же періодом минулого року спостерігається 50-відсоткове збільшення", - сказав пан Хуг.

 

При цьому лише в районі Донецька за останні два тижні були підтверджені 10 випадків жертв серед цивільного населення, один з яких стався у п’ятницю в окупованій Ясинуватій.