У Зайцево вщент згоріли три будинки після обстрілу терористів

09:20, 24.07.2017
У Зайцево вщент згоріли три будинки після обстрілу терористів

Як на фото спалених сіл у Другу Світову війну: від будинків залишилися лише груда обвугленого каміння та димар від печі (Прес-центр штабу АТО)

В селищі Зайцево на Донеччині після обстрілів терористів житлових кварталів повністю згоріли три будинки.

"23-го липня близько 11.15 під час обстрілу з боку НЗФ ОРДО позицій Збройних Сил України в районі селища Зайцево під вогонь противника також потрапили житлові квартали населеного пункту", - повідомляє українська сторона Спеціального центру контролю та координації припинення вогню.

Обстрілювали терористи будинки із крупнокаліберної зброї, використовуючи спеціальні кулі, що провокують пожежі.

"Внаслідок обстрілу бойовиків зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів з використанням запальних куль спочатку загорілася трава, а потім вогонь перекинувся на три житлові будинки по вулицях Мерес’єва, Лєскова та Вернадського", - повідомляє прес-цент Штабу АТО.

Українські військові заявляють, від вогню ніхто не постраждав, бо господарі давно покинули оселі.

"Повертатися їм вже немає куди. Всі три будинки майже повністю згоріли", - констатують в Штабі АТО наслідки обстрілів терористів для місцевих мешканців.

"Українська сторона категорично засуджує злочинні дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, які ставлять під загрозу життя та здоров’я цивільного населення та позбавляють їх даху над головою. Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - вчергове нагадують в Штабі АТО.