Дмитра Суса підозрюють в торгівлі речовими доказами

16:45, 26.07.2017
Дмитра Суса підозрюють в торгівлі речовими доказами

Наручники на зап'ястях Дмитра Суса. (Фото НАБУ)

Колишнього високопосадовця Генеральної прокуратури Дмитра Суса підозрюють у привласненні коштів та майна. Зокрема, під час обшуків він нібито продавав вилучені матеріальні цінності, а також привласнив понад 400 тисяч гривень.

 

Про це повідомляє сайт НАБУ в середу.

 

Так, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру затриманому екс-заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальнику управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури України.

 

Як уточнили в НАБУ, йдеться про недотостовірні дані у декларації Суса і про справжній кримінал у виконанні прокурора: «заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, заволодіння та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинених повторно».

 

Як повідомляє «Українська правда», Дмитро Сус нібито привласнював вилучені при обшуках кошти, а також продавав вилучені матеріальні цінності – наприклад, перепродав гральні автомати та відеореєстратор.

 

Водночас, джерело "Українських новин" у Генеральній прокуратурі каже, що Суса підозрюють в привласненні понад 400 тисяч гривень і відеореєстратора.

 

Нагадаємо, 14 квітня 2017 року Дмитра Суса звільнили з посади старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобіль.

 

Раніше, у серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом.

 

Як повідомляла «УМ», скандально відомого Дмитра Суса було затримано 25 липня на території міжнародного аеропорту “Бориспіль” під час спроби вилетіти за кордон.