У Пісках підірвався на вибухівці боєць ЗСУ

08:52, 11.08.2017

Український військовий загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої неподалік селища Піски у четвер. Ще один воїн отримав поранення під час обстрілу.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у п’ятницю вранці.

 

За даними штабу, в районі проведення АТО минула доба відзначилась зменшенням інтенсивності обстрілів позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних угруповань.

 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 15 разів порушили перемир’я, здебільшого використовуючи стрілецьку зброю і гранатомети.

 

На луганському напрямку наприкінці доби бойовики двічі з великокаліберних кулеметів вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ неподалік Станиці Луганської, а укріплення у селищі Щастя обстріляли із зенітної установки. Також ввечері бандити майже годину з мінометів калібру 82 мм та гранатометів били по українських укріпленнях у районі Кримського.

 

У відповідь сили АТО відкривали інтенсивний вогонь із гранатометів.

 

На приморському напрямку під гранатометний вогонь противника потрапили опорні пункти ЗСУ в Талаківці і Водяному.

 

У штабі АТО повідомили, що за оперативною інформацію, на тимчасово окупованих територіях місцеві бойовики все частіше відмовляються служити в російсько-окупаційних угрупованнях. Це пояснюється тим, що у порівнянні з кадровими російськими військовими жителі Донбасу отримують в декілька разів меншу платню і в них значно нижчий рівень медичного обслуговування.

 

Крім того бойовиків з числа місцевого населення переводять на казармене положення, примушують проводити провокаційні обстріли будівель на контрольованій ними ж території.  І саме цих найманців у першу чергу відправляють у найгарячіші точки на лінії розмежування.