В Україні понад 120 віськових перебувають у СІЗО

18:10, 11.08.2017
В Україні понад 120 віськових перебувають у СІЗО

Військова служба правопорядку відзвітувала про кількість арештованих у СІЗО України (із соцмереж)

На території України в слідчих ізоляторах утримується під вартою понад 120 військових ЗСУ, більшість із них в Донецькій та Луганській області.

Про це інформує УНІАН із посиланням на слова, сказані під час брифінгу в Міністерстві оборони представником Військової служби правопорядку Збройних сил України полковником Сергієм Частюком.

"За наявною інформацією, на цей час в слідчих ізоляторах на території України за рішенням судів утримується під вартою понад 120 військовослужбовців ЗСУ, причому на території Донецької та Луганської області в цих установах утримуються понад 100 військовослужбовців", - сказав Частюк.

УНІАН не повідомляє про те, за які злочини найчастіше арештовують військових.

Варто відзначити, що деяку інформацію щодо того, в яких злочинах найчастіше звинувачують українських військових, можна отримати на основі вироків суду.

Наприклад, відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, у липня суди Донецької області винесли близько 20 вироків у кримінальних справах проти віськовослужбовців.

Більшість вироків - це покарання за:
- злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини): ухилення від військової служби, самовільне залишення військової частини або місця служби, дезертирство, а також порушення правил водіння або експуатації машин;

- злочини проти громадської безпеки: убивства, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами;

- злочини у сфері обігу наркотичних засобів.


Звичайно, не можна стверджувати, що всі військові, що пребувають у СІЗО вчинили злочини, або зробили щось із вищенаведених кримінльних діянь.

У той же час, 10 серпня стало відомо, що військові на Луганщині вбили жінку під час спільно застілля з приводу Дня народження загиблої.

Скандал навколо причин смерті військової Надії Морозової не вщухав деякий час. Спочатку повідомлялося, що Надія загинула внаслідок артелирійського обстрілу, але пізніше у ЗМІ почала з’являтися інформація, що її застрелив побратим.

Як повідомляла "УМ", 27 квітня в Лисичанську затримали віськового, що перевозив гранати у спідній білизні. Через нервову поведінку він привернув до себе увагу. При обшуку у нього знайшли три гранати "РГД-5", одну гранату "Ф-1" та запали до них.