На території представництв Росії в Сан-Франциско та Вашингтоні був дим від вогнищ (фото, відео)

11:23, 02.09.2017
На території представництв Росії в Сан-Франциско та Вашингтоні був дим від вогнищ (фото, відео)

Російські дипломати роблять вигляд, що у палінні документів нема нічого дивного (АР)

Із димаря над будівлею консульства Росії у Сан-Франциско ішов чорний дим, а на території торгового представництва у Вашингтоні вогнище розклали прямо на подвір’ї.

Відповідні фото та відео, а також здогадки, що це документи, з’явилися в іноземних ЗМІ, передає "Українська правда".

CNBC опублікувало фото, як над будівлею консульства Росії в Сан-Франциско, з якої Дональд Трамп наказав російськми дипломатам з’їхати за два дні, стоїть чорний дим.

Пожежну службу співробітники установи на територію не пустили.

Журналіст Ассошіейтед Прес почув, що люди, які вийшли з будівлі, повідомили пожежникам, що проблем немає і що співробітники консульства спалюють якісь предмети в каміні.

Мінді Таламадж, прес-секретар з відділу пожежної охорони Сан-Франциско, сказала, що відділ отримав дзвінок про дим і відправив команду для розслідування, але визначив, що дим йде з димаря.

"У них в каміні вогонь", - сказала вона.

Талмадж сказала, що вона не знає, що вони спалювали в день, коли температура в Сан-Франциско вже до полудня піднялася до 35 градусів.

"Це не є випадковим, вони спалюють щось в каміні", - сказала вона.

 



У МЗС РФ поспішили заявити, що нічого незвичайного не відбувається, просто будівля готується до консервації.

"Проводяться заходи з консервації будівлі. У зв'язку з цим можуть закриватися вікна, опускатися штори, вимикатися світло, спускатися вода, замикатися двері, викидатися сміття, відключатися опалювальні прилади, включатися системи життєзабезпечення і багато іншого", написала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в Facebook.




Раніше Захарова заявляла, що американські спецслужби мають намір 2 вересня провести обшук в Генеральному консульстві в Сан-Франциско.

У той же час стало відомо, що у торговому представництві Росії у Вашингтоні теж вирішили щось спалити, очевидно - документи. Це представництво теж має бути закрите 2 вересня.

Про це повідомив американський журнал Foreign Policy, розмістивши в Twitter коротке відео.

На зйомці видно огорожу торгпредства на Коннектикут авеню, за якою розпалене багаття. Над вогнищем піднімається дим.

 



За кілька годин до цього за допомогою болторізу робітник демонтував камери, встановлені на паркані навколо будівлі.



Крім того, за свідченням кореспондентів видання, цілий день біля будівлі торгового представництва було надзвичайно жваво: виїжджали і заїжджали автомобілі, співробітники переносили коробки і великі пластикові мішки з речами.