Україна передала в Раду Безпеки ООН проект резолюції щодо миротворців

14:30, 09.09.2017
Україна передала в Раду Безпеки ООН проект резолюції щодо миротворців

Українська делегація в штаб-квартирі ООН передала на розгляд партнерам з Ради безпеки ООН свій проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв у п'ятницю в ефірі одного з національних телеканалів.
 
За його словами, українська сторона передала партнерам в Раді безпеки ООН свою резолюцію про розміщення миротворців ще 2016 року.
 
"На жаль, в той час вона не викликала реакції у відповідь і від партнерів, оскільки Російська Федерація зайняла негативістську позицію. За дорученням президента оновлений проект резолюції був буквально кілька днів тому переданий партнерам в Раді безпеки. Звичайно, ми готові й далі працювати", - зазначив Єлісєєв.
 
 
Нагадаємо, раніше свій проект щодо миротворців передала Росія. За словами постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, члени Ради Безпеки ООН РБ ООН не оцінили резолюцію - вона не користується підтримкою. Про це Єльченко розповів в інтерв'ю "Укрінформу".
 
"На сьогодні практично жоден із членів Ради Безпеки, крім власне Росії, не висловився на користь їхніх ідей. Дехто просто промовчав. А переважна більшість сказала, що не бачить жодного сенсу в роботі над саме таким форматом, що його пропонує Москва", - заявив Єльченко.
 
Як повідомляла "УМ", 5 вересня президент РФ Володимир Путін доручив міністру закордонних справ РФ внести до Ради безпеки ООН резолюцію щодо миротворців на Донбасі, але на свій манер. За твердженням Путіна, миротворці можуть перебувати лише на лінії розмежування сторін – для забезпечення безпеки місії ОБСЄ. Крім того, ввести миротворців на схід України можна лише після розведення сторін і відведення важкої техніки, і лише за узгодженням із представниками т. зв "ДНР" і "ЛНР".