У Маріуполі хочуть перевірити легітимність Суркіса в УЄФА

14:58, 15.09.2017

Президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов просить президента УЄФА Александра Чеферіна перевірити легітимність обрання Григорія Суркіса віце-президентом та членом Виконкому УЄФА у 2015 році.

 

Відтак, Журавльов направив до Союзу європейських футбольних асоціацій відповідного листа.

 

У ньому президент ФФМ зазначає, що у Федерації футболу України немає даних щодо висування Григорія Суркіса від України колективними членами ФФУ до керівного органу УЄФА.

 

Тому Василь Журавльов просить перевірити легітимність обрання Григорія Суркіса на ці посади, і в разі виявлення фальсифікації документів, посприяти у відкликанні Григорія Суркіса з цих посад.

 

Доступ до цього листа отримало від генерального директора ФФУ Юрія Запісоцького видання "Українська правда". Зокрема, у листі зазначається, що у ФФУ, справді, немає даних щодо висування Суркіса колективними членами ФФУ чи Виконкомом організації у період з 2014 року.

 

Як відомо, Григорій Суркіс був переобраний віце-президентом УЄФА у квітні 2017 року терміном на два роки. На цьому ж конгресі УЄФА було прийнято рішення, що до Виконкому організації можуть бути обрані лише активні члени національних асоціацій (президент, віце-президент, генеральний секретар).

 

Григорій Суркіс наразі має лише посаду почесного президента ФФУ, а отже не зможе бути переобраний до Виконкому УЄФА на наступних виборах.

 

Також варто додати, що кожен з віце-президентів УЄФА та членів Виконкому мають бути делеговані та представляти національну футбольну асоціацію.

 

Конфлікт між братами Суркісами і ФК «Маріуполь» загострився після того, як ФК «Динамо» не приїхало на матч до Маріуполя у серпні. Відтак, «динамівцям» зарахували технічну поразку: 0:3.