У селищі Кримське поранено захисника України

15:40, 16.09.2017

Український військовий отримав поранення внаслідок ворожого обстрілу позицій ЗСУ в селищі Кримське Луганської області у п’ятницю ввечері.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко у суботу.

 

"Внаслідок активних бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, але один військовий дістав поранення. Цей інцидент стався у Кримському під час ворожого обстрілу", - сказав полковник Лисенко.

 

За його словами, на луганському напрямку минулої доби відбулося 9 потужних обстрілів, 6 з них із важкого озброєння. Українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

 

«Бойовики чотири рази били з гранатометів і великокаліберних кулеметів по околицях Кримського. А під час ще двох мінометних обстрілів наших позицій біля цього ж селища випустили понад 60 мін калібру 82 міліметри. Українські воїни жорстко відповіли противнику. У результаті цього протистояння близько 23-ї години отримав поранення один наш захисник. Також увечері окупанти випустили 35 мін калібру 82 мм по опорних пунктах сил АТО у районі Новотошківського», - додають у прес-центрі штабу АТО.

 

На донецькому напрямку зафіксовано 9 обстрілів, двічі застосовувалося важке озброєння. Сили ЗСУ відкривали вогонь у відповідь 4 рази.

 

На маріупольському напрямку сталося 12 обстрілів, 1 з яких мінометний. Українські війська 6 разів відкривали вогонь у відповідь.

 

Загалом російсько-окупаційні угруповання 30 разів порушили перемир'я, 9 разів із них ворог застосував важке озброєння минулої доби.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні, у четвер ввечері, на донецькому напрямку загинув у бою від кулі ворожого снайпера боєць 72-ї бригади ЗСУ, розвідник Сергій Альмужний з позвиним «Матрос».