У Раді билися і пускали дим через закони про Донбас (відео)

11:06, 06.10.2017

Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу.

 

За проголосували 233 депутати у п’ятницю.

 

Перед голосуванням спікер Андрій Парубій заявив, що з законопроекту було прибрано згадку про Мінські домовленості, на чому наполягали багато депутатів. А після голосування Парубій заявив, що таким чином верховна Рада визнала, що Росія – це держава-агресор.

 

Проект визначає території в Донецькій та Луганській областях, які визначаються окупованими, кордон окупованих територія має визначати Міноборони за поданням Генштабу. За громадянами України зберігається право власності на окупованих територіях.

 

Перед голосуванням між депутатами сталася бійка. Зокрема, депутат від "Свободи" Юрій Левченко кидався на спікера Андрія Парубія, щоб зірвати голосування законів по Донбасу.

 

Коли голова Парубій почав оголошувати, що ставить на голосування цей законопроект, Левченко підбіг до трибуни і почав намагатися прориватися до президії.

 

Оскільки депутати від фракцій Блоку Петра Порошенка та «Народного фронту» не дали йому пройти, він почав кидати підручні речі у Парубія.

 

Вже після голосування у сесійній залі пішов дим і став відчутним їдкий запах. Зокрема, десь із-під ложі преси було кинуто димову шашку.

 

 

Наразі невідомо, хто кинув цей предмет. Тоді як депутат Андрій Тетерук миттєво схопив шашку з підлоги і виніс її з зали.