У центрі Києва заблокували машини «Автомайдану» (фото)

10:28, 17.10.2017
У центрі Києва заблокували машини «Автомайдану» (фото)

Ігор Луценко не переконав поліцію щодо машин "Автомайдану".

Правоохоронці заблокували шість автівок руху «Автомайдан» на розі вулиці Грушевського та Кріпосного провулку в урядовому кварталі Києва у вівторок вранці.

 

Про це повідомляють очевидці у соцмережах.

 

Зокрема, народний депутат Ігор Луценко повідомив поліцейським, що ці авто мають доставити елементи сцени, звукове обладнання, мікрофони на запланований під стінами Верховної Ради мітинг.

 

 

Відтак, він вважає перекриття руху в урядовому кварталі "незаконними діями поліції".

 

"Посилання йде на якісь міфічні розпорядження адміністрації президента. Але це не може бути передбачене будь-якими нормативними актами. Поліція, схоже, має неофіційний наказ не пускати нікого. Одна машина прорвалася, провезли трохи обладнання на мітинг. Інше обладнання стоїть тут. Ми як депутати намагаємося розібратися, чому нікого не пускають", - сказав Ігор Луценко.

 

 

Депутат наголосив, що перекривати рух перед Верховною Радою підстав немає.

 

"Це вулиця, а не АТО. Тут планується мирне зібрання, на яке не можна провести обладнання. Право людей на мирні зібрання порушене", - підкреслив Луценко.

 

 

Зазначимо, що пішоходів пускають в урядовий квартал лише через рамки металошукачів. В окремих пішоходів правоохоронці вилучили молотки.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 17 жовтня під будівлею Верховної Ради запланована   акція "Всеукраїнський збір за велику політичну реформу".

 

Через це весь урядовий квартал у Києві ще з ночі було перекрито й оточено правоохоронцями.