У Черкасах затримано «видатну» квартирну шахрайку

12:58, 20.10.2017

Правоохоронці затримали  29-річна жительку одного із сіл Звенигородського району Черкащини.  Жінка здавала в довгострокову оренду квартири, які попередньо винаймала на добу. Таким «бізнесом» займалася не лише в Черкасах, Умані, але дійшла і до Києва.

 

Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній поліції у п’ятницю.

 

«Слідчими  поліції відкрито низку кримінальних проваджень та доведено 13 фактів її кримінальної діяльності», – говорять правоохоронці.

 

Про шахрайство поліція дізналася  від кількох потерпілих, які звернулися за допомогою і розповіли, що за оголошенням в інтернеті у Черкасах винаймали житло на декілька місяців.

 

Зустрічалися з жінкою, укладали з нею угоду та сплачували їй кошти за прожиття наперед. Наступного дня потерпілі дізнавалися, що помешкання належить іншій особі, а їх орендодавець сама нещодавно його винайняла на добу.

 

Працівники поліції, що провели ряд оперативно-пошукових заходів, встановили підозрювану «власницю квартир».  Її було затримано, коли вона намагалася ошукати чергових  квартировинаймачів.

 

За даним фактом Черкаським відділом поліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 2 статті 190 (Шахрайство), частинами 1 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 

«Звертаємося до жителів Черкас, Умані та Києва,  якщо ви піддалися під вплив  шахрайських дій зловмисниці, просимо дзвонити до нашого відділу поліції за телефонами (0472) 39-36-01», – закликають в поліції Черкащини.