У Москві затримали понад 260 осіб на несанкціонованій акції протесту

15:35, 05.11.2017
У Москві затримали понад 260 осіб на несанкціонованій акції протесту

Затримання на Манежній площі в Москві (Мид Роисси / Twitter)

У Москві затримали не менше 263 особи на акціях протесту на Манежній площі та поряд із нею. Загалом повідомляється про понад 300 затриманих осіб у різних регіонах Росії.

Про це повідомляє видання "Медуза".

Поліція заявляє, що затримані порушували громадський порядок, у них вилучили ножі, зброю, засоби індивідуального захисту, кастети та інші заборонені засоби.

Затримання відбулися на акціях, які проходять за підтримки організації "Артпідготовка", очільник якої В’ячеслав Мальцев уже понад 2 роки говорить, що революція в Росії розпочнеться 5 листопада 2017 року.

На акції в Москві зібралося декілька тисяч людей, учасники називають її "прогулянка" та заявляють, що просто вийшли у середмістя прогулятися у вихідний. Про загальну кількість протестувальників наразі не повідомляється.

Серед затриманих є прибічники опозиціонера Олексія Навального. Не менше 10 осіб із так званого "штабу Навального" затримали у Санк-Петербурзі.



В’ячеслав Мальцев розповів про поточний стан "революції 5.11.17" під час прямого ефіру на YouTube. Він заявляє, що деякі його прибічники зникли на шляху до Москви і про їх місцезнаходження невідомо.