Затриманих у Пущі-Водиці кримінальних авторитетів поліція відпустила без звинувачень

14:41, 27.11.2017
Затриманих у Пущі-Водиці кримінальних авторитетів поліція відпустила без звинувачень

Поліція нагрянула в ресторан до керівників кримінального світу (Поліція Києва)

Всіх 65 затриманих учасників "схоодки" кримінальних авторитетів у Пущі-Водиці поліція відпустила без висунутих звинувачень. 

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу «112 Україна».

"Ми перевірили всіх осіб, 65 осіб були доставлені в районне управління, вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї. Хоча воно (зброя - ред.) з дозволами, ми його вилучили для перевірок і проведення відповідних експертиз", - зазначив головний поліцейський столиці.

Операцію провели з профілактичною метою, стверджує правоохоронець.

"З огляду на те, що неодноразово такі зустрічі переходили в якісь бійки або стрілянину, ми з профілактичними заходами провели перевірку", - саказав Крищенко.

При цьому він відзначив, що значна частина затриманих має кримінальне минуле, тому всі вони були перевірені на причетність до кримінальних злочинів перебуванню у розшуку.

Виявилося, що понад 60 кримінальних авторитетів не перебувають в розшуку.

У той же час Крищенко зазначив, що учасники «сходки» зробили незначний опір при затриманні.

Він заявив, що знайдену у них зброю вилучили.

"Зареєстровано, але ми її вилучили. По-перше, буде проведена перевірка умов зберігання та правил перевезення, також перевіримо, чи не перероблено чи зброю. Воно все вилучено, відкрито кримінальне провадження за ст. 263 і буде призначена відповідна експертиза", — ідеться у повідомленні.

Начальник київської поліції також заперечує можливий зв'язок кримінальних авторитетів з протестами під Верховною Радою.

"Це взагалі не пов'язані речі з протестами під Радою, а також із затриманням осіб, які за постановою суду були затримані і доставлені в слідчі органи. У цьому випадку вони намагалися вирішувати проблеми кримінального світу і не впливати на політичні акції і політичний стан в країні. Щодо кримінальних авторитетів: я це не коментую", — сказав Крищенко.

Як повідомляла "УМ", у неділю, 26 листопада у Пущі-Водиці під Києвом в елітному ресторані керівники кримінального світу влаштували збір. Поліція затримала 65 авторитетів прямо в ресторані та відвезла до відділків поліції.