У Польщі сталися напади на приймальні депутатів партії «Право і справедливість»

13:15, 02.01.2018

У Варшаві та у місті Накло-над-Нотецем Куявсько-Поморського воєводства Польщі сталися напади на офіси депутатів правлячої партії "право і справедливість".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Напередодні невстановлені зловмисники пошкодили двері офісу депутата "Права і справедливості" Лукаша Шрайбера та євродепутата цієї партії Косми Злотовського у місті Накло-над-Нотецем Куявсько-Поморського воєводства.

Подібний акт вандалізму стався також у Варшаві, де в офісах депутата "Права і справедливості" Павела Лісіцького та євродепутата Здзіслава Краснодембського невідомі заклеїли замки у вхідних дверях.

Міністр внутрішніх справ Маріуш Блащак наголосив, що вчорашні напади пов’язані з поведінкою опозиційних політиків. Він підкреслив, оскільки опозиція сама себе називає "тотальною" і каже, що буде брати владу не завдяки виборам, а завдяки "вулиці та закордону", то згодом виникають певні наслідки.

Він зазначив, що важливо, аби парламентарі повідомляли про подібні інциденти. "Поліція контролює безпеку, гарантує усім безпеку", – додав він.

У грудні 2017 року в місцевості Сицув в Нижній Сілезії сталася спроба підпалення депутатського офісу депутатки партії "Солідарна Польща" Беати Кемпи.