На Одещині 5-річний хлопчик помер від ускладнень після кору

12:33, 12.01.2018
На Одещині 5-річний хлопчик помер від ускладнень після кору

Головний симптом кору - характерна висипка (ілюстрація із відкритих джерел)

На Одещині від ускладнень, викликаних захворюванням на кір, помер 5-річний хлопчик.

Про це повідомляє УНІАН.

"Минулого року в області було зафіксовано 122 випадки захворювання на кір, зокрема, 5 летальних - через запізніле звернення за медичною допомогою. Ще один летальний випадок зареєстровано буквально днями в Білгород-Дністровському районі, де помер 5-річний хлопчик", - сказав під час наради Директор департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА В’ячеслав Полясний.

За його словами, "розірвати ланцюжок передачі захворювань" можна двома шляхами: або припинити діяльність дитячих установ (насамперед шкіл та дитсадків), або не допускати туди дітей, які не мають щеплення від кору.

"Найбільше випадків захворювання на кір зареєстровано в Одесі, Білгород-Дністровському, Лиманському, Овідіопольському, Болградському, Біляївському районах. Потрібно завершити вакцинацію, перш за все, дітей та підлітків, і вжити інших невідкладних заходів", - зазначив В’ячеслав Полясний.

Як повідомляла "УМ", в Одесі через спалах захворюваності на кір розширили інфекційні відділення лікарень. Головною причиною спалаху кору не лише на Одещині, але і майже по всій Україні, лікарі називають низький рівень вакцинації: перше щеплення не зроблене приблизно у половини дітей, а ревакцинацію робили менш ніж 30%.

Нагадаємо, в Києві розсадником кору став цирк "Кобзов".