На форумі в Давосі відкрили «Український дім»

15:05, 23.01.2018

Вперше на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Україна розширила свою присутність та буде представлена групою локацій під назвою «Український дім», де протягом чотирьох робочих днів відбуватимуться дискусії в різних форматах на тему того, що Україна може запропонувати міжнародним партнерам.

Про відкриття "Українського дому" в Давосі повідомляє "Укрінформ".

"Відкриття "Українського дому" - дійсно історична подія. Україна має глобальне завдання - просувати себе як підприємницький і ІТ-хаб, країну, що має високий потенціал для інвестицій", - зазначив керуючий партнер KPMG в Україні, - компанії, яка бере участь у Всесвітньому економічному форумі, Андрій Цимбал.

Він також наголосив на важливості даного заходу з точки зору позиціонування України як нового технологічного партнера для глобальних компаній.

"З одного боку, ми стаємо свідками четвертої промислової революції, яка структурно змінить економіки країн. З іншого - не випадково в якості основної теми обрано пошук шляхів міжнародного співробітництва та створення спільного майбутнього для всього світу. Поточний рік може стати для України роком залучення інвесторів і економічного зростання, тому для українських представників одне із завдань в рамках Форуму - мінімізувати неясність щодо України для інвесторів", - сказав він.

Невістка Петра Порошенка Юлія, яка віднедавна займається агробізнесом, в "Українському домі" в Давосі розповість про перспективи сільськогосподарського бізнесу в Україні. В дискусіях візьмуть участь спеціалісти ІТ-сфери та інвестування.

Як повідомляла "УМ", в Давосі заплановаза зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа. Про зустріч президентів України та США повідомив Міністр МЗС Павло Клімкін. Також урядовець наголосив, що "Український дім" на цьогорічному фору - наймасштабніше представлення нашої держави за всю історію участі в давоському форумі.