У Туреччині проведуть дострокові вибори президента і парламенту 24 червня

17:14, 18.04.2018

Туреччина проведе позачергові президентські та парламентські вибори 24 червня 2018 року.

 

Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Hurriyet  у середу.

 

Напередодні, у вівторок лідер турецького Націоналістичного руху (MHP) Девлет Бахчелі закликав провести позачергові вибори 26 серпня.  MHP є союзником правлячої Партії справедливості та розвитку (AKP), яку очолює Ердоган.

 

Сьогодні ж, у середу Ердоган провів зустріч з Бахчелі, а потім обговорював проведення дострокових виборів з прем’єр-міністром Біналі Йилдиримом та керівниками AKP.

 

Після цього Ердоган провів спеціальну прес-конференцію, на якій заявив, що в "країні зростає невизначеність після спроби державного перевороту в 2016 році і перехід до нової системи управління стає дедалі актуальнішим".

 

"Ми обговорили пропозицію пані Бахелі і вирішили позитивно підійти до ухвалення рішення про дострокові вибори…Ми вирішили провести вибори 24 червня 2018 року", - сказав Ердоган.

 

Президент Туреччини зазначив, що військова операція в Сирії і історично важливі події в регіоні, головним чином в Сирії та Іраку, ставлять Туреччину перед необхідністю вжити заходів щодо усунення політичної невизначеності.

 

Вибори у Туреччині мали відбутися у листопаді 2019 року, але відтак, їх буде проведено на півроку раніше.