Біля російського Воронежа знищили 11 тонн українського сала

13:04, 11.05.2018
Біля російського Воронежа знищили 11 тонн українського сала

Сало везли через кордон контрабандою, проте вантажівка застрягла у багнюці на ґрунтовій дорозі

Россільнагляд у Воронезькій області РФ знищив 11 тонн українського сала, на яке у Росії накладені санкції. Про це повідомляється на сайті Россільнагляду.
 
Російські прикордонники виявили мішки із салом 7 травня на кордоні з Україною у вантажівці, яка застрягла у багнюці на дорозі. 
 
Заступник керівника регіонального управління Россільгоспнагляду Олексій Архипов повідомив, що сало було вилучено для подальшого знищення відповідно до указу про контрсанкціях президента Володимира Путіна.
 
«Фахівці управління Россільгоспнагляду по Воронезькій області знищили близько 11 тонн сала з України на ветсанутильзаводі «Гремяченскому». Цього року такий великий обсяг сала з України знищений вперше. З України практично вся продукція заборонена до ввезення указом президента про контрсанкціях», - сказав Архипов.
 
За даними відомства, на власника сала за спробу його ввезення складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 10.6 КоАП РФ «Порушення правил щодо карантину тварин або інших ветеринарно-санітарних правил».