Імена воюючих на Донбасі іноземців передали в Міжнародний кримінальний суд

11:14, 04.07.2018
Імена воюючих на Донбасі іноземців передали в Міжнародний кримінальний суд

Матіос обурився "подвійними стандартами", які інколи застосовуються до України з боку інших держав. Фото з відкритих джерел

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що українська сторона передала до Міжнародного кримінального суду списки всіх іноземців, які воювали на боці Росії на Донбасі.
 
Про це він заявив в ефірі каналу "112 Україна".
 
"Ми передали до інституції Міжнародного кримінального суду через МЗС списки встановлених під час розслідування кримінального провадження про агресивну війну проти України з боку північного сусіда, передали списки не тільки сербів, а й усіх іноземців: італійців, іспанців, албанців", - пояснив прокурор.
 
За словами Матіоса, іноземців у списку досить багато, вони воювали у складі цілих рот і взводів. 
 
"Їх там може бути 10-15 чоловік, але сумарно їх кількість складає декілька сотень чоловік", - додав він.
 
Також Матіос обурився "подвійними стандартами", які інколи застосовуються до України з боку інших держав.
 
"Найманство на території суверенної держави карається законом усіх держав, звідки вони приїхали, але ми чомусь не чули масових процесів проти цих осіб. Подвійні стандарти, які інколи застосовуються до України, дуже прикро вражають душу", - розповів головний військовий прокурор.
 
Військовий прокурор підкреслив, що не може бути вибіркового застосування справедливого покарання.
 
"Також є ті іноземці, які прийшли воювати і знаходити вдачу війни на території суверенної держави в центрі Європи", - додав Матіос.