У Костянтинівці нагородили ветеранів-кіборгів ДАПу на річницю 90-го батальйону (фото)

14:47, 16.09.2018
У Костянтинівці нагородили ветеранів-кіборгів ДАПу на річницю 90-го батальйону (фото)

Орден "За мужність" отримує "кіборг", сержант Олег Волощук та його донька (фото: 81 окрема аеромобільна бригада / Facebook)

У Костянтинівці Донецької області 15 вересня відбулися урочистості з нагоди четвертої річниці створення 90-го окремого аеромобільного батальйону, під час яких вшанували державними нагородами та подяками ветеранів "третьої хвилі", які обороняли Донецький аеропорт.

"Указом президента України нагороджено понад 30 колишніх військовослужбовців батальйону. Також було вручено нагороди начальника Генерального штабу, командувача Десантно-штурмових військ та командира 81 оаембр", - повідомляється на сторінці "81 окрема аеромобільна бригада" у Facebook.

Як зазначено в указі президента України від 13 вересня 2018 року, бійців та ветеранів нагороджено орденами "За мужність" ІІІ ступеню та медалями "За військову службу Україні".

На урочистості приїхали Іван та Антоніна Зубкови, батьки Героя України лейтенанта Івана Зубкова, який керував відходом своїх побратимів, незважаючи на смертельне поранення під завалами ДАПУ, мати замордованого терористом "Гіві" Ігоря Брановицького Ніна та мати оборонця аеропорту Максима Ридзанича Світлана.



Серед гостей була народна депутатка Тетяна Ричкова, яка в 2014-2015 роках допомагала 90-му батальону та 81-й бригаді, які тільки починали формуватися.

Командир бригади, бійці та ветерани, гості та місцеві школярі вшанували пам’ять загиблих воїнів батальйону, імена яких викарбувані на меморіалі.



"Нелегкий бойовий шлях протяжністю в 4-ри роки вже пройшов наш батальйон і продовжує надалі стояти на захисті нашої Батьківщини! Сьогодні ми відзначаємо чергову річницю! Усіх зі святом! Добра, миру, злагоди!", - додають у Facebook-спільноті Батальйон 90-й, більшість бійців якого зараз виконують бойові завдання.