Володимир Зеленський відкинув звинувачення у веденні бізнесу в Росії: реакція на розслідування

15:01, 18.01.2019
Володимир Зеленський відкинув звинувачення у веденні бізнесу в Росії: реакція на розслідування

Володимир Зеленський прокоментував розслідування "Схем" про його бізнес в Росії (фото: Детектор медіа)

Володимир Зеленський у відповідь на розслідування журналістів про його діючий бізнес в Росії запевнив, що ні він, ні студія "Квартал 95" бізнесу в РФ не ведуть.

Заяву Володимира Зеленського в Instagram цитує видання "Радіо свобода", перед журналістами, які працюють у проекті "Схеми" вибачився фігурант розслідування.

"У нашої компанії дійсно було багато прав. Ми торгуємо з 21 країною за кордоном, з усіма країнами СНД. Це правда. Ми торгуємо інтелектуальними правами – це наші формати, наші ідеї та сценарії. Гроші і роялті від продажу цих прав надходять на різні західні компанії. І звідти ці гроші повертаються в Україну", – заявив Володимир Зеленський у своєму відео.

​При цьому він ніяк не прокоментував інформацію щодо кіпрської фірми, через яку йому і його бізнес-партнерам належать кінокомпанії в Росії.

Також Володимир Зеленський нічого не згадав про перемогу їхньої фірми «Грин Филмс» у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі проекту "Схеми" встановили, що у Володимира Зеленського досі існує кінобізнес на території Росії, хоча він запевняв, що закрив його ще у 2014 році.