Бойовики ОРДЛО порушують домовленості щодо відведення озброєння – ОБСЄ

10:01, 22.08.2021
Бойовики ОРДЛО порушують домовленості щодо відведення озброєння – ОБСЄ

Місія ОБСЄ приділяє значної уваги розмінуванню в районі ООС. (Фото ОБСЄ)

Бойовики ОРДЛО розміщують військову техніку на окупованій території, порушуючи домовленості щодо відведення озброєння на Сході України.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 21 серпня.

 

Зокрема, спостерігачі ОБСЄ бачили 7 танків і 3 міномети, які були розміщені в порушення ліній відведення на полігоні в непідконтрольному уряду районі Донецької області.

 

"У зоні, де згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року розміщення важкого озброєння і військової техніки заборонено", - уточнили в ОБСЄ.

 

Йдеться про танки Т-72 і міномети "Сани" 120-го калібру. Їх розмістили окупанти на полігоні поблизу н.п. Бойківське (колишнє Тельманове)

 

Також безпілотники ОБСЄ засікли озброєння, розміщене за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння.

 

Станом на ранок неділі російські окупаційні війська від початку доби двічі порушили режим припинення вогню, втрат у лавах ЗСУ немає.

 

Як повідомляла «УМ», президент РФ Путін закликав канцлерку ФРН Меркель «натиснути» на Зеленського.

 

На його думку, прийняття Україною закону про перехідний період на Донбасі де-факто означатиме фактичний вихід офіційного Києва в односторонньому порядку з Мінських угод.