Доба на Донбасі: 8 порушень тиші, один боєць поранений

09:30, 12.02.2022
Доба на Донбасі: 8 порушень тиші, один боєць поранений

Внаслідок обстрілів, один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення

Минула доба у зоні ООС виявилася неспокійною: зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, ще один обстріл зафіксували в ніч на 12 лютого.


Як інформує Україна молода, про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС.  


"Поблизу Мар’їнки російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17. У напрямку Невельського ворог два рази відкривав вогонь зі стрілецької зброї. На околицях Пісків окупанти двічі обстрілювали  позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.


Неспокійно було і біля Широкіного, у бік якого російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів. Також неподалік Водяного збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі стрілецької зброї.


Унаслідок дій противника один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.


Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.


Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.


"Станом на 7 годину ранку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Поблизу Пісків окупанти вели вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає", - кажуть у штабі ООС.


Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.


Як повідомляла УМ, російські окупанти скинули з безпілотника чотири саморобні вибухові пристрої на територію селища Павлопіль під Маріуполем.


Також неподалік Пищевика російські найманці двічі обстрілювати позиції українських захисників з автоматичних станкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Березового російсько-окупаційні війська здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.


Внаслідок дій ворога двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення.