Індія не дозволила посадку японського літака для завантаження допомоги українцям

15:41, 21.04.2022
Індія не дозволила посадку японського літака для завантаження допомоги українцям

Японський літак, який мав завантажитися на складах ООН, не зміг приземлитися через відмову посадки індійського уряду

Індія відмовилася прийняти на своїй території літак Сил самооборони Японії, який мав завантажити гуманітарну допомогу на складі ООН та доставити її біженцям з України
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила керівник правлячої Ліберально-демократичної партії Японії Санае Такаїчі, передає на Nikkei Asia.
 
Вантажний літак мав забрати гуманітарну допомогу зі складів ООН в Індії та Обʼєднаних Арабських Еміратах та згідно з планом доставити його до Польщі та Румунію. Звідти гуманітарну допомогу направили б до українців.
 
Проте Індія заборонила рейс. За словами премʼєр-міністра Фуміо Кісіди, він повинен був офіційно схвалити план відправки літака на кінець квітня.
 
Проте Японія має намір намагатися направити літак для допомоги українським переселенцям. План ухвалено згідно з запитом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
 
Зазначимо, що Індія дотримується «нейтральної позиції» щодо російської агресії стосовно України.
 
Нагадаємо, уряд Японії ухвалив нові санкційні законопроєкти, котрі мали б усунути «лазівки» Росії для обходу запроваджених обмежень.
 
Також Міністерство оборони Японії, у межах воєнної допомоги Україні у боротьбі з російської агресією, планує передати Києву костюми та маски ядерного, біологічного та хімічного захисту (NBC) а також партію дронів.
 
Найбільша нафтогазова корпорація Японії Eneos Holdings відмовилася від закупівлі російської нафти. Компанія планує дотримуватися цього рішення, поки навколо України не стабілізується ситуація.
 
Японія оголосила про згоду щодо співавторства резолюції ООН стосовно права вето. Реформу планують репрезентувати країнам-учасницям наступного тижня.
 
Японія запровадила нові санкції проти 398 осіб і 28 російських компаній, а також заморозила активи найбільших банків РФ — «Сбербанку» та «Альфа-Банку».
 
Як повідомляла УМ, Японія пообіцяла, що постачатиме газ у Європу, якщо Росія вторгнеться в Україну і спричинить енергетичну кризу.
 
Читайте також: японський  жіночий гурт The Yokohama Sisters вирішив підтримати Україну в непростий час та відсвяткувати дружні відносини між Одесою і Йокогамою. Дівчата заспівали гімн України і цим захопили українців.
 
Україна надіслала запит до Японії для отримання високоякісних супутникових знімків, які б допомогли відстежувати та відбивати атаки російських військ.