Зеленський скликає РНБО щодо відсторонення Кличка із посади голови КМДА

17:05, 16.06.2023
Зеленський скликає РНБО щодо відсторонення Кличка із посади голови КМДА

Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди випуску слухачів Національного університету оборони України. (Фото Офісу президента)

Скликати на 23 червня засідання Ради національної безпеки і оборони доручивПрезидент України Володимир Зеленський.  

 

Як інформує УМ, про це 16 червня повідомив пресцентр на сайті РНБО.

 

На засіданні планують розглянути питання подолання проявів корупції у системі правосуддя, а також заслухати результати перевірки готовності до роботи стаціонарних укриттів під час відбиття повітряних атак.

 

Доповідачами вказані голова Служби безпеки Василь Малюк, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

 

Водночас, як писало напередодні ZN.UA, на засіданні Ради національної безпеки та оборони незабаром можуть розглянути і інші питання, як от звільнення з поста голови Київської міської державної адміністрації мера столиці Віталія Кличка, а також начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка. Ймовірно, в ОП очікують, що обидві посади займе одна довірена особа президента.

 

Всі рішення, найімовірніше, проводитимуть через РНБО. Намагаючись таким чином виправдати їх в очах міжнародних партнерів, які, м'яко кажучи, навряд чи вітатимуть такий антидемократичний крок Зеленського.

 

Нагадаємо, під час ракетного удару в ніч на 1 червня троє людей, серед яких дитина, загинули внаслідок падіння уламків. Причиною трагедії стало те, що укриття в поліклініці №3, де люди хотіли заховатися від бомбардування, було зачиненим. Історія спровокувала хвилю перевірок укриттів столиці. Як з'ясувалося, до значної частини із них немає доступу, а більшість у незадовільному стані.

 

Історія відкрила новий етап у протистоянні ОП та міського голови Києва. Саме на Кличка у Зеленського покладають відповідальність за стан укриттів. Натомість міський голова каже, що облаштуваннями місць прихистку займались голови районних державних адміністрацій у місті Києві, які призначені президентом.

 

Як повідомляла УМ, Бомбити бомбосховищами: чому Зе-влада намагається навішати всіх собак на Кличка?.