Черепаша реакція: Україна врешті розірвала угоду з Білоруссю про держсекрети

14:03, 29.06.2023
Черепаша реакція: Україна врешті розірвала угоду з Білоруссю про держсекрети

Договір про держсекрети між білорусію та Україною - нарешті розірвано.

Дію угоди між Україною та Республікою Білорусь про взаємне забезпечення захисту державних секретів нарешті спромоглася припинила Верховна Рада.

 

Як інформує УМ, про ухвалення закону №0197 у Телеграмі 29 черваня повідомив народний депутат із парламентської фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

 

«Ви не повірите, але в нас досі був договір з Білоруссю про взаємне забезпечення захисту державних секретів. Але тільки що Рада припинила дію цієї угоди. (№0197)

 

Можна було б ще почекати, що ж ми тільки через півтора року після вторгнення це зробили?», - написав з іронією та обуренням нардеп.

 

Згідно з пояснювальною запискою, відповідне рішення має дозволити забезпечити захист національних інтересів України, сприятиме збереженню незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Української держави, які опинилися під загрозою у зв‘язку з повномасштабною війною, розв‘язаною Російською Федерацією за підтримки Республіки Білорусь.

 

Угода між Україною та Республікою Білорусь про взаємне забезпечення захисту державних секретів укладена 19 лютого 2004 року, а ратифікована Україною 19 жовтня 2005 року.

 

Як повідомляла УМ, Лукашенко про війну: Повернемо Україну в лоно нашого слов'янства.