Міноборони обурене публікацією жорстоких та кривавих відео з фронту – Маляр

11:03, 30.06.2023
Міноборони обурене публікацією жорстоких та кривавих відео з фронту – Маляр

Публікація жорстоких відео з фронту неприпустима та шкодить ЗСУ - вважають у Міноборони.

Публікація жорстоких відео з фронту неприпустима та шкодить Збройним Силам України - заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

 

Як інформує УМ, про це 30 червня вона повідомила в ефірі національного телемарафону.

 

За її словами, військові заявляють, що це неприпустимо і шкодить ЗСУ.

 

"Україна стає заручником своїх високих цінностей та свободи слова, ніхто не вводив військову цензуру. Це дає можливість людям, які цинічно заробляють на переглядах та підписниках. На війні багато хто це робить", — сказала Маляр.

 

Вона зазначила, що на початку великої війни РФ проти України провела десятки непублічних зустрічей із блогерами та головними редакторами, де пояснювала, чому таке не можна публікувати й це шкодить Силам оборони.

 

Нещодавно в мережі з'явилося відео з одного з напрямків фронту, де український воїн отримав тяжке поранення на мінному полі, після чого його під обстрілом евакуювали побратими на бронемашині. В українському суспільстві розпочалася дискусія, чи варто публікувати такі відео. Думки розділилися — прихильники однієї позиції стверджували, що люди в тилу мають бачити, якою ціною дається поступ на фронті, а інші заявляли, що подібні публікації лише деморалізують як військових, так і цивільних.

 

Раніше в Міноборони повідомили, що ЗСУ продовжують наступ у напрямку Бердянська та Мелітополя, на ділянці Рівнопіль-Володине є просування на 1,3 км.

 

Нагадаємо, що 22 червня 2023 року у Генштабі повідомили, що ЗСУ продовжують наступ на Мелітополь, Бердянськ та Кремінну.

 

У центрі при Міноборони заявили, що росіяни можуть використати резерви, щоб завдати контрударів.

 

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що деокупація Силами оборони низки населених пунктів на півдні та сході не є "головною подією" українського контрнаступу.

 

Як повідомляла УМ, Маляр повідомила, що Рівнопіль на Донеччині повернули під український контроль.