На Авдіївському напрямку запеклі бої: ЗСУ відбили 15 штурмів

13:54, 02.07.2023
На Авдіївському напрямку запеклі бої: ЗСУ відбили 15 штурмів

Авдіївський напрямок є «найгарячішим» в обороні. (Фото Генштабу ЗСУ)

Авдіївський напрямок вважає «найгарячішим»  речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, бо там точаться найінтенсивніші бої.

 

Як інформує УМ, на цьому він наголосив 2 липня в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

 

«Надгарячий напрямок, якщо говорити про оборону, Авдіївський. Там противник продовжує штурмові дії з завданням заволодіти Мар’їнкою та захоплення Авдіївки. Штурми було відбито, втрат позицій не допущено. Тільки у районі Мар'їнки відбулося 15 штурмів. За минулу добу противник здійснив 10 ударів дронами-камікадзе, здебільшого використовував БПЛА типу квадро. Найбільше дошкуляв у районі Авдіївки. Окрім того, тут під час однієї з атак для її підтримки ворог використав літак. Було обстріляно 10 навколишніх населених пунктів», - сказав Шершень.

 

За його словами, на Мелітопольському напрямку противник продовжує зосереджувати свої головні зусилля на недопущення просування українських ударних підрозділів. Тут в одній зі смуг оборони ворог отримав підсилення у вигляді артилерійської батареї 2С7 «Піон». На Бердянському напрямку росіяни намагаються утримати рубежі та проводять певні контратаки.

 

"Тривають важкі бої, наші ударні підрозділи мають певне просування, закріплюються на досягнутому, проводять розмінування, триває аеророзвідка місцевості та завдають вогневе ураження артилерією по виявлених цілях противника", - додав речник.

 

Водночас він зазначив, що поки що не час оголошувати, скільки метрів чи кілометрів відвоювала Україна. Таку інформацію оприлюднять, коли це буде доречно.

 

«Узагальнюючи, минулої доби у зоні дії відповідальності угруповання "Таврія» відбулося 19 бойових зіткнень, поміж тим, застосовуючи танки та реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог здійснив 562 обстріли наших позицій», - додав Шершень.

 

Нагадаємо, що 1 липня бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський поінформував про те, що Сили оборони мають успіхи і просування вперед на Таврійському напрямку. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 1201 вогневе завдання. Втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти. Тоді протягом доби було знищено 14 одиниць військової техніки противника. Зокрема БТР, БМ-21 "Град", протитанкова гармата МТ-12 "Рапіра", 3 БПЛА Zala, 3 гармати 2А36 "Гіацинт-Б", 2 самохідні артилерійські установки 2С7 "Піон", гаубиця 2А65 "Мста-Б" та автомобільна техніка. Також було знищено чотири склади боєприпасів ворога.

 

Як повідомляла УМ, «Гаряча» Херсонщина: поблизу Антонівського мосту тривають бої.