У Києві добудовано Дарницький міст та створено центр реабілітації, фото

17:02, 06.07.2023
У Києві добудовано Дарницький міст та створено центр реабілітації, фото

Кличко перевірив, як триває капітальний ремонт Київського міського госпіталю, де створюємо міський реабілітаційний центр (Фото: Телеграм Віталій Кличко)

На базі Київського міського госпіталю ветеранів війни в столиці буде створений Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги.

 

Як інформує УМ, про це 6 липня повідомив мер Києві Віталій Кличко у Телеграм.

 

"На базі Київського міського госпіталю ветеранів війни буде створений Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги на 350 ліжок. Тут надаватимуть кваліфіковану реабілітаційну допомогу", - зазначив Кличко.

 

За його словами, реабілітацію у медзакладі пройшли понад 1500 наших захисників.

 

6 червня мер перевірив, як триває капітальний ремонт госпіталю. Він зауважив, що з червня 2022 року медзаклад почав приймати на етапне лікування та реабілітацію поранених українських військовослужбовців, які пішли захищати нашу землю від російських окупантів.

 

 

"На базі госпіталю ветеранів війни буде створений Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги на 350 ліжок. Тут надаватимуть кваліфіковану реабілітаційну допомогу", - розповів Кличко.

 

Наразі триває ремонт приміщень на кількох поверхах головного корпусу.

 

"Комунальне некомерційне підприємство "Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни" – це 12-поверхова споруда з комплексом допоміжних будівель. Територія – майже 5 га. Першу чергу ремонту плануємо завершити до жовтня цього року", - додав мер.

 

 

У свою чергу в Фейсбуці Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури повідомило, що в Києві завершили будівництво Дарницького мосту і відкрили рух двома новозбудованими зʼїздами — у бік мосту Патона й Осокорків.

 

Відкриття зʼїздів/заїздів дозволить організувати пряме сполучення між житловою забудовою Осокорків і Позняків та платформою Kyiv City Express і Березняками. Коли відкриють усі смуги, пропускна здатність моста становитиме 35 тисяч автомобілів на добу.

 

Будівництво Дарницького мосту перезапустили у 2021 році (почали будувати його у 2004 році), але через повномасштабне вторгнення рф роботи призупиняли до травня 2022 року.

 

 

Дарницький міст — комбінований залізнично-автомобільний переїзд через річку Дніпро в Києві, який було споруджено у 2004—2011 роках. Він складається з двох залізничних колій та автодороги на шість смуг (по три в кожному напрямку). Увесь міст майже зданий в експлуатацію, окрім лівобережних заїздів і зʼїздів з мосту на Дніпровську набережну, будівництво яких призупинено. Час здачі невідомий.

 

У березні 2021 року Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) та «Укрзалізниця» підписали меморандум щодо завершення будівництва Дарницького мосту в Києві. Кабінет міністрів виділив 500 мільйонів гривень на завершення будівництва Дарницького мосту в Києві.

 

 

У жовтні 2021 року філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» підписала контракт з компанією «Автострада» на 1,15 мільярда гривень щодо завершення будівництва Дарницького мосту в Києві. Сам міст перебуває на балансі «Укрзалізниці».

 

Як повідомляла УМ, Кличко про спроби взяти Київ під контроль: «Ми вже перемогли? Немає інших викликів?».