Трагедія у Києві: вночі на блокпосту авто збило нацгвардійців

12:01, 25.07.2023
Трагедія у Києві:  вночі на блокпосту авто збило нацгвардійців

На місці трагедії на одному зі столичних блокпостів. (Фото: Офіс генпрокурора)

У Святошинському районі Києва під час комендантської години на блокпосту автомобіль збив на смерть нацгвардійця, травмовані ще двоє військовослужбовців.

 

Як інформує УМ, про це 25 липня Національна гвардія України повідомила  у Телеграмі.

 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато розслідування за фактом ДТП, в результаті якої один військовослужбовець загинув, ще один госпіталізований (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України), повідомляє Офіс генерального прокурора.

 

Смертельна аварія сталася 25 липня 2023 року близько 00:05 у Святошинському районі столиці.

 

За даними слідства, водій автомобіля, рухаючись по проспекту Берестейському в період дії комендантської години, здійснив наїзд на військовослужбовців Національної гвардії України, які несли службу на блокпосту.

 

Внаслідок ДТП один військовий від отриманих травм помер. Інший - госпіталізований у важкому стані.

 

Правоохоронці затримали водія в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України на місці події.

 

Слідчі столичної поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

 

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

"Водій легковика на великій швидкості скоїв наїзд на військовослужбовців Нацгвардії та протаранив дві автівки. Внаслідок ДТП один військовослужбовець загинув на місці, іншого госпіталізували у лікарню, ще одного військовослужбовця лікарі оглянули на місці. Розпочато досудове розслідування", - повідомляє Національна гвардія України повідомляє у Телеграмі.

 

Попередньо правоохоронці встановили, що 23-річний керманич на великій швидкості скоїв наїзд на двох військовослужбовців Національної гвардії України, які несли службу на блокпосту. Далі автомобіль протаранив ще дві припарковані автівки, в одній з яких знаходився військовий територіального центру комплектування.

 

"Внаслідок зіткнення 49-річний військовослужбовець НГУ від отриманих травм загинув на місці, а його 26-річного товариша по службі з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичного закладу", - зазначили у Нацгвардії.

 

Ще одному постраждалому військовому надали допомогу на місці.

 

Правоохоронці провели огляд водія на стан сп’яніння за допомогою приладу "Драгер", який не виявив алкоголю в його організмі, втім подальші експертизи встановлять, чи перебував водій під дією наркотиків.

 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, що в ніч проти 26 травня тодішній голова Макарівського районного суду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Правоохоронці суддю затримали. Вища рада правосуддя продовжила до 26 серпня відсторонення Тандира від здійснення правосуддя.

 

Як повідомляла УМ, вбивство нацгвардійця: суддя Олексій Тандир сидітиме у СІЗО до 26 серпня.