Хорватія надасть порти на Дунаї та в Адріатичному морі для українського зерна

14:55, 22.08.2023
Хорватія надасть порти на Дунаї та в Адріатичному морі для українського зерна

Під час зустрічі в Афінах. (Фото: сайт ОП)

В Афінах на зустрічі з Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович заявив, що Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна.

 

Як інформує УМ, про це 22 серпня повідомили на сайті Офісу Президента.

 

«Зеленський наголосив, що Україна готова й надалі залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки й зацікавлена в пошуку нових шляхів постачання продовольства на світові ринки, одним із яких може стати Хорватія. Хорватська сторона підтвердила готовність надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Зеленський розповів про ситуацію на полі бою, наступальні кроки української армії та проблеми, з якими вона стикається. Він також поінформував співрозмовника про підготовку української енергосистеми та ППО до осінньо-зимового періоду.

 

Також президент провів зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Північна Македонія Димитаром Ковачевським. Лідери обговорили ситуацію на полі бою. Президент звернув увагу на нарощування виробництва Росією ракет із використанням західних компонентів.

 

Володимир Зеленський подякував Димитару Ковачевському за оборонну підтримку, зокрема підготовку нового пакету допомоги. Сторони обговорили розвиток подальшої співпраці між державами у сфері оборони.

 

Сьогодні ж, 22 серпня, Президент Володимир Зеленський провів зустріч президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у грецьких Афінах 22 серпня. Говорили про зерно, Україну в ЄС і формулу миру.

 

Як повідомляла УМ, в Греції лідери 11 країн південно-східної Європи під час саміту щодо Західних Балкан підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.