Про готовність звільняти цивільних заручників заявив ХАМАС - NBC

10:23, 18.10.2023
Про готовність звільняти цивільних заручників заявив ХАМАС - NBC

Жінка у вівторок дивиться на стіну в Тель-Авіві з фотографіями заручників, викрадених і вивезених до Гази під час нападу ХАМАС. (Фото: Амір Лев)

Терористичне угруповання ХАМАС заявило про свою готовність відпустити полонених жінок та дітей після напружених переговорів, в яких брали участь представники США, Ізраїлю та Катару.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє NBC News.

 

Як зазначив американський експосадовець, ХАМАС заявив про свою готовність відпустити полонених жінок і дітей, однак визнав, що не усі заручники знаходяться у них під вартою.

 

Частина заручників перебуває на контролі Палестинського ісламського джихаду, іншої групи, що діє в Газі, а інша частина у руках "випадкових громадян Гази, які скористалися ситуацією", додав експосадовець США.

 

Повідомляється, що ХАМАС намагається отримати контроль над усіма заручниками, але не може досягти цього через постійні обстріли.

 

Також джерела розповіли про це незабаром після того, як старший представник ХАМАС сказав, що група готова негайно випустити всіх цивільних заручників - як іноземців, так й ізраїльтян - за умови припинення повітряних ударів по Газі. Представник сказав, що ув’язнених можна випустити за годину, якщо Ізраїль погодиться на їхні вимоги. Він заявив, що в Газі немає безпечних місць для їхнього звільнення.

 

Гершон Баскін, ізраїльський активіст, вважає, це те ж саме, що і повідомлення МЗС Ірану у понеділок. "Я думаю, що це хибний меседж, психологічна війна. Це нічого не означає".

 

Він додав, що це неможливо, тому що Ізраїль не дасть жодних обіцянок про припинення атак, і ХАМАС це розуміє. На його думку, єдиний шлях до угоди – це якщо ХАМАС відпустить жінок, дітей, літніх та хворих людей у замін на палестинських жінок і дітей, які перебувають в Ізраїлі.

 

Як повідомляла УМ, ХАМАС отримав від рф трофейну зброю для дискредитації України.