Прорив росіян на Куп’янсько-Лиманському напрямку малоймовірний – британська розвідка

11:11, 18.10.2023
Прорив росіян на Куп’янсько-Лиманському напрямку малоймовірний – британська розвідка

Метою сухопутних військ рф на Куп’янсько-Лиманському напрямку, ймовірно, є просування на захід до річки Оскіл.

Значне посилення наступальної активності росіян на напрямку Куп’янськ-Лиман спостерігається упродовж останніх двох тижнів.

 

Як інформує УМ, про це у соцмережі Х 18 жовтня повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

 

Зокрема, як йдеться у зведенні, обстріли з боку російської армії посилилися, і частини російських 6-ї та 25-ї загальновійськових армій та 1-ї гвардійської танкової армії проводили на цьому напрямку атаки, але з обмеженим успіхом.

 

Дуже ймовірно, що ця діяльність є частиною нинішнього російського наступу, який ведеться на кількох напрямках на сході України, зазначили у розвідці Британії.

 

Там додали, що метою сухопутних військ РФ на Куп’янсько-Лиманському напрямку, ймовірно, є просування на захід до річки Оскіл для створення буферної зони навколо Луганської області.

 

«За останні місяці сухопутні війська Росії нарощували боєздатність на напрямку Куп’янськ-Лиман. Проте українська армія зберігає значну оборонну присутність на цьому напрямку, і дуже малоймовірно, що сухопутні війська РФ досягнуть значного оперативного прориву», – підкреслили експерти британського Міноборони.

 

Нагадаємо, що в попередньому зведенні британська розвідка інформувала, що російська армія розпочала скоординований наступ на Авдіївку, але через повільний прогрес і значні втрати їм навряд чи вдасться захопити місто у короткостроковій перспективі.

 

Як повідомляла УМ, тиждень тому російські війська пішли у жорсткий контрнаступ у районі Авдіївки, сформувавши на цій ділянці фронту ударний технічний ресурс.