Зайняли позиції росіян: морпіхи висадилися на лівий берег Херсонщини –- ISW

12:16, 19.10.2023
Зайняли позиції росіян: морпіхи висадилися на лівий берег Херсонщини –- ISW

джерела в РФ стверджували, що, ймовірно, ротні підрозділи двох українських морських піхотних бригад здійснили штурм через річку Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області

Велику стурбованість у рф висловили тим, що підрозділи двох бригад морської піхоти України 17-18 жовтня могли перетнути Дніпро та висадитися на лівому березі Херсонщини.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня повідомили на сайті ISW.

 

У звіті ISW зазначається, що джерела в РФ стверджували, що, ймовірно, ротні підрозділи двох українських морських піхотних бригад здійснили штурм через річку Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області протягом 17-18 жовтня.

 

Експерти зазначають, що українські війська, ймовірно, просунулися на північ від Піщанівки (14 км на схід від міста Херсон та 3 км від річки Дніпро) та до Пойми (11 км на схід від міста Херсон та 4 км від річки Дніпро).

 

Один з відомих російських військових блогерів повідомляв, що дві українські «штурмові групи» висадилися на східному березі Дніпра та прорвали початкову російську оборону, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки вдень 17 жовтня.

 

Пізніше він заявив, що росіяни відкинули українські війська з цих позицій у бік Дніпра. Військовий блогер стверджував, що станом на полудень 18 жовтня у Піщанівці продовжує діяти українська диверсійна група. Він припустив, що російські окупанти утримують лише позиції на південній околиці цього населеного пункту.

 

Серед російських військових блогерів зростає занепокоєння з приводу того, що ця операція може бути частиною іншого, масштабнішого плану. На їхню думку, Україна хоче «розширити плацдарм» для більшого наступу.

 

«Примітно, що загалом надійні російські джерела обговорюють дії України на східному березі як більш масштабні, ніж раніше задокументовані тактичні рейди українських сил через річку», – зазначають експерти ISW.

 

Нагадаємо, що 18 жовтня російські війська 29 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади, використавши при цьому 113 снарядів.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ десантувалися на лівий берег Херсонщини – ISW.