Мустафа Джемілєв святкує 80-річчя

13:03, 13.11.2023
Мустафа Джемілєв святкує 80-річчя

За свої політичні погляди Джемілєв присвятив своє життя боротьбі з системою, пройшов радянські тюрми, голодування, залякування — і переміг. (Фото з відкритих джерел)

Національному лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву сьогодні виповнилося 80 років у понеділок, 13 листопада.

 

Про це нагадує газета Україна молода.

 

Мустафа Джемілєв є символом єднання депортованого народу і повернення його на рідну землю. Він присвятив своє життя боротьбі з системою, пройшов радянські тюрми, голодування, залякування — і переміг.

 

Він пройшов роки переслідувань, тиску, ув’язнення, спроб зганьбити та знищити і його самого, і його народ. Чинив спротив, голодував, вистояв. Його силу духу та сталевий характер не вдалося зламати. 

 

Непокаране зло повертається. Так говорив сам Мустафа-ага, і його слова, на жаль, підтвердилися. Після анексії Криму російськими загарбниками, почався шлях із повернення півострова в український дім. Викриття злочинів росії, брехливої російської пропаганди про війну, звільнення заручників Кремля.

 

«Без звільнення окупованого Криму у кримських татар майбутнього не буде» — каже Мустафа-ага. Без Криму, без повернення усіх українських земель — у всіх нас, українців, не буде майбутнього. Ба більше, це загрожує усьому світовому порядку.

 

Анексія Криму 2014 року розпочала новий виток випробувань. Наразі Джемілєв не полишає боротьбу за повернення анексованого півострова, він бореться за звільнення усіх заручників Кремля допоки вони не повернуться додому — в український Крим.

 

Як повідомляла УМ, у Криму окупанти хочуть заочно засудити Мустафу Джемілєва на три роки.