«Смілива гривня»: українці зібрали монетами 4,3 млн грн на ЗСУ

14:46, 12.12.2023
«Смілива гривня»: українці зібрали монетами 4,3 млн грн на ЗСУ

Участь в акції цьогоріч взяли понад 2,5 тисячі навчальних закладів з усіх куточків України, навіть з тимчасово окупованих територій. (Фото: сайт НБУ)

Українці за три місяці зібрали монетами 4,3 мільйона гривень в межах акції «Смілива гривня» від Національного банку України. Вона була спрямована насамперед на молодь та дітей, які мали можливість задонатити у такий спосіб у своїх навчальних закладах.

 

Як інформує УМ, про це 12 грудня повідомили на сайті НБУ.

 

«Особлива подяка педагогам, які активно організовували збір монет у навчальних закладах. Участь в акції цьогоріч взяли понад 2,5 тисячі навчальних закладів з усіх куточків України, навіть з тимчасово окупованих територій», – прокоментувала директор Департаменту комунікацій НБУ Юлія Євтушенко

 

Збір монет тривав по всій Україні упродовж трьох місяців – з 04 вересня до 08 грудня цього року. Сума зібраних коштів перераховувалася на спецрахунок НБУ, відкритий для потреб сил оборони України. Кожен міг передати для допомоги українським військовим монети від 10 копійок до 10 гривень.

 

Крім того, можна було передати неплатіжні монети 1, 2, 5, 25 копійок, поклавши їх до скриньки у відділеннях банків. Вони також були перераховані на спецрахунок.

 

Як повідомляла УМ, «Командування Об'єднаних сил Збройних сил України»: НБУ презентував нову пам'ятну монету.