Бій із російською ДРГ на Сумщині та формування смуг оборони на Чернігівщині

10:43, 14.12.2023
Бій із російською ДРГ на Сумщині та формування смуг оборони на Чернігівщині

У Північній операційній зоні на найбільш небезпечних напрямках повним ходом обладнуються рубежі та позиції першої і другої смуги оборони. (Фото: скриншот відео Фейсбук Сергій Наєв)

Прикордонний наряд 13 грудня мусив вступити в бій із російською диверсійно-розвідувальною групою в Сумській області і змусив ворогів відступити.

 

Як інформує УМ, про це 14 грудня повідомила Державна прикордонна служба України у Телеграм.

 

"Минулої доби прикордонний наряд виявив декілька осіб ворожої ДРГ, які рухалися з території країни-агресора. По диверсантах бійці відкрили вогонь на ураження, зав’язався стрілецький бій.

 

Для посилення напрямку на місце висунулися резерви підрозділів ДПСУ та Сил оборони, залучили артилерійський та мінометний розрахунки. 

 

У результаті бою – окупанти відійшли, втрати ворога уточнюються", - сказано в повідомлені прикордонників.

 

А в Чернігівській області на найбільш небезпечних напрямках захисники України обладнують рубежі та позиції першої і другої смуги оборони.

 

Про це повідомив у четвер, 14 грудня, командувач Сил оборони України Сергій Наєв у Фейсбуці.

 

"Сьогодні на Чернігівщині, як і у всій Північній операційній зоні, ситуація стабільна і контрольована. Проте на найбільш небезпечних напрямках повним ходом обладнуються рубежі та позиції першої і другої смуги оборони.

 

Ми готуємось до спротиву і разом із Чернігівською обласною військовою адміністрацією вживаємо заходів щодо підсилення нашої оборони.

 

Якщо загроза зростатиме, на підготовлені рубежі прибудуть додаткові сили, і ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації", - зазначив Наєв.

 

У повідомлені генерал показав відео, на якому видно, як екскаватор копає траншею, а люди з допомогою техніки встановлюють протитанкові бетонні конструкції, відомі як "зуби дракона".

 

Роботи виконує цивільна організація під наглядом військових інженерів, сказав Наєв.

 

Як повідомляла УМ, на лівобережжі Херсонщини окупанти відбили кілька українських позицій.